Gå ner i vikt snabbt genom att beväpna dig med kunskap!

Det går knappast att undvika ämnet kost och näring om man ämnar gå ner i vikt snabbt. Helt enkelt därför att maten vi äter är orsaken till att vi behöver gå ner i vikt överhuvudtaget. Problemet är bara att det idag finns så mycket olika slags dieter, matprogram och matfilosofier att vända sig till när man vill sätta igång sin viktminskning, att man nästan tappar modet av hela processen att ständigt behöva välja. Och det kommer hela tiden nya slags dieter, som utlovar snabb viktminskning enligt de senaste vetenskapliga rönen. På så vis är det också fullt möjligt att man fastnar i att läsa om hur man på bästa sätt går ner i vikt, stället för att verkligen sätta igång och göra det i praktiken.

De allra flesta av oss, som kämpar med en relativt moderat övervikt på en 5-15 kilo, så kommer det att räcka med att göra vissa justeringar i den kost vi redan äter, för att få bra resultat. Man måste alltså inte börja med LCHF eller GI-dieten, eller signa upp sig hos viktväktarna, för att gå ner snabbt i vikt. Det är fullt möjligt att klara av detta helt på egen hand. Det som krävs är kunskap. Kunskap om maten du stoppar i dig varje dag, kunskap om fettförbränning, kost och kalorier.

Men, frågar du kanske, var det inte detta du precis motsatte dig? Att istället för att läsa om hur man går ner i vikt, så är det bättre att sätta igång och göra det? Jo, men det är ingen mening att gå ner i vikt snabbt om man inte gör det på ett intelligent och hälsosamt sätt. Och detta är bara möjligt om du har kunskapen att förändra din situation på rätt sätt.

En sak kommer aldrig att förändras i världen av viktminskning, bantningspiller, kost, motion och hälsa. Och det är vad för slags funktion våra näringsämnen har i kroppen. Mitt råd är därför att du börjar med att skaffa dig kunskap om grundläggande näringsämnen såsom proteiner, kolhydrater och fetter, samt vitminer och mineraler. Jämför sedan denna kunskap med maten du äter i vardagen och du kommer sannolikt upptäcka att du äter för mycket snabba kolhydrater i form av bröd, kakor, godis och för lite långsamma, samt att du äter för mycket härdad fett i relation till omega-3 fett och fleromättet. Och så vidare.

Poängen är att du beväpnar dig med kompetensen att själv kunna avgöra om en diet är rätt för dig eller inte, och vilken slags mat du tror kommer att passa just din egen personlighet när du vill gå ner i vikt snabbt.