Gå ner i vikt

Många kämpar mot övervikt och det kan kännas som ett slag du inte kan vinna. Men, ge inte upp, det går att gå ned i vikt. Läser du om en bantningskur eller ett piller som lovar guld och gröna skogar – hoppa över det. Med mycket stor sannolikhet så är det en bluff. Det finns bara ett sätt att komma ur bantningskursträsket och bli kvitt övervikten en gång för alla.

Byt livsstil! Det är inte före det att du tar tag i livet och börjar att träna och tänka på vad du äter som du kommer att gå ned i vikt. En snabb fix fungerar inte i långa loppet och jojo-bantning har visat sig vara mycket farligt.

 

Det bästa du kan göra för dig själv och för din hälsa är att börja att träna. Jag föreslår oftast styrketräning på ett gym. Styrketräning är bra för de flesta och blir man starkare i kroppen kommer man orka mera. Många tycker att det känns pinsamt att gå till ett gym och börja träna när man är otränad. Men på de flesta gym har de flesta som tränar där varit otränade själva, personligen har jag aldrig mötts av något annat än förståelse när jag börjat att träna.

Skaffa dig nya kompisar på gymmet att träna med – det är alltid roligare att träna tillsammans med någon än själv. Skulle man dessutom råka ut för en svacka i träningen så har du då kompisar som kan hjälpa dig att fortsätta. En personlig tränare kan också hjälpa till med styrketräning och motivation av träningen.

Det andra du behöver göra för att gå ned i vikt är att lägga om kosten. Utesluta snabba kolhydrater som mjöl, ris och ärtväxter. Samt äta mera grönsaker och fisk. Sluta med mjölkprodukter och läsk. Istället för godis kan du äta lite nötter och lära sig att sluta att “unna sig” mat.

Man kan använda olika typer av kosttillskott när man fått ordning på maten. Det heter kost-till-skott och därför bör man först lära sig om mat innan man börjar med kosttillskott. Men vilka kosttillskott kan vara bra? Omega 3 är ett bra kosttillskott för de flesta – omega 3 är fiskfett som är så viktigt för vårt allmänna välmående. Kvinnor mår ofta bra av kosttillskott som innehåller folsyra.

Ett av de absolut viktigaste kosttillskott som finns är ändå proteinpulver – protein gör oss mätta utan att vi somnar. Protein hjälper oss att orka mer och där med är det en viktig hörnsten i vår kost och en av nycklarna till en viktnedgång.

När du har börjat att träna och fått ordning på kosten, du har träningskompisar och tränar mycket. Ja då kommer det svåra – att inte sluta att träna utan att fortsätta. Fortsätta träna och aldrig ge upp – det är så du garanterat går ned i vikt.