Huskurer som ansiktsmasker

Det finns många effektiva sätt att återfukta huden, och många väljer att tillverka sina egna ansiktsmasker hemma istället för att köpa professionellt framtagna hudvårdsprodukter från hudvårdsföretag. Det finns givetvis både för och nackdelar med båda alternativen och nedan kommer vi att tips om både huskurer för ansiktet och ”riktiga hudvårdsprodukter” produkter som kan hjälpa ditt ansikte att må bättre.

Motverka påsar under ögonen

Ett av de vanligaste problemen som folk söker information efter när det kommer till hudvård är torr hy i ansiktet och påsar under ögonen. Påsar under ögonen är ett symptom som kan ha flera olika orsaker så som ärftlighet, stigande ålder, dålig sömn, allergi, torr hud eller för dålig kost. Lyckligtvis finns det dock produkter som kan behandla och åtminstone delvis bota symptomet. Ibland räcker det med enkla huskurer, och i vissa fall behöver man köpa behandlingar på internet eller i butik som kan reducera påsarna.

Ögonplåster är en välfungerande metod mot påsar och ringar under dina ögon. Ögonplåster är en behandling som bland annat tillför vitaminer, mineraler och naturligt kollagen till huden under dina ögon. Kroppen behöver alla dessa ingredienser för att bibehålla sin lyster och behandlingen hjälper kroppen att återbygga sina hudceller.

Det finns också flera huskurer som brukar användas mot påsar under ögonen med blandat resultat. Exempelvis sägs några skivor gurka kunna bota ringar under ögonen om du applicerar dem under ögonen några gånger i veckan och låter dem sitta kvar i omkring 20 minuter. Andra livsmedel som sägs kunna förhindra uppkomsten av ringarna är kalla tepåsar med kamomillsmak eller krossad avokado. Tänk på att huden består av 70% vatten, och för att hålla din hud fuktig och fin måste du dricka mycket vatten.

Påsar under ögonen är egentligen svullnader, och för att tillfälligt lindra svullnaden kan du testa följande knep: Lägg en matsked i frysen omkring 10 minuter. När skeden blivit riktigt kall tar du ut den och lägger försiktigt skeden mot din hud under ögonen. Efter några minuter på varje sida kan svullnaden ha reducerats. Om du kan en känslig hud bör du tänka på att inte låta skeden ligga för länge i frysen så att du får köldskador.