Lasertandvård utan sprutor och borr

Den som drar sig för att gå till tandläkaren på grund av rädslan för obehag och smärta behöver inte längre vara rädd. Då tandläkare erbjuder laser som alternativ för behandling av kariesangrepp så revolutionerar detta tandvården och hur vi ser på besök hos tandläkaren. Med lasertandvård så slipper man faktiskt borr och sprutor samtidigt som tänderna lagas på ett professionellt och varaktigt sätt. Se till att din tandläkare klarar av den nya lasertekniken och kan hjälpa till med snabba och smärtfria behandlingar.

Smärtfri tandvård

Det låter som en dröm och visst kan man se lasertandvård som ett inslag från en sci-fi film, men det här är faktiskt verklighet och något som alla bör dra nytta av. Då en tandläkare erbjuder laser som alternativ till borren så betyder detta att man med en ljusstråle skapar miniatyriska explosioner på tanden. Det här är inget som du som patient kommer att märka för det hela sker utan värmealstring och man har kunnat konstatera att metoden är 95% smärtfri. För de flesta så innebär detta att man inte behöver några sprutor för att bedöva. De små explosionerna som bara din tandläkare kommer att lägga märke till tar bort kariesangreppet så att vidare behandling med rengöring och lagning kan utföras.

Det är ju inte bara känslan av borren som vibrerar som får många att stanna hemma trots att det ilar i tänderna. Traditionell tandvård innebär ju även att man hör den där borren surra och bryta sig in i tanden på ett ganska så obehagligt sätt. Det här slipper man med lasertandvård och det gör att man kan slappna av. Fördelarna med lasern är så många att det kan vara väl värt att vid nästa tandläkarbesök ta reda på om det här kan vara en metod för dig.