Löshår – genvägen till ett vackert långt hår

Att använda sig av löshår eller hårförlängning är ett bra sätt för dig som inte begåvats med tjockt, långt och härligt hår av bra kvalité att få den där drömfrisyren du alltid velat ha. Jag kanske inte skulle välja att använda hårförlängningar eller löshår till vardags – men till exempelvis en bröllopsfest eller annan finare tillställning skulle jag absolut kunna tänka mig att “klä upp mig” även när det gäller håret.

En hårförlängning av hög kvalité är gjort av remyhår. Remyhår är äkta människohår, vanligtvis från indien, som är sammansatt så att alla hårstrån går åt samma håll. Detta motverkar att håret tovar sig och du slipper problem med knutar i året som du lätt får om du använder en billig syntetisk hårförlängning. En hårförlängning i äkta remy hår kan färgas, tonas, tvättas och stylas precis om vilket hår som helst. Om du råkar köpa en hårförlängning där färgen inte till 100% stämmer överens med din naturliga hårfärg är det alltså inte kört för det. Du kan färga hårförlängningen, ditt naturliga hår – eller varför inte både och? Med en bra hårförlängning i äkta remy hår kan du alltså få till ditt hår exakt som du vill ha det.

Det finns många olika sorters hårförlängningar och löshår som sätts fast på olika sätt. Detta är logiskt eftersom folk i allmänhet har lite olika behov. Det finns exempelvis hårträns och clip on sets som är som en plastklämma med hår som du fäster i ditt vanliga hår. Dessa är enkla att ta på och av vilket kan vara en bra idé om du enbart vill använda håret till finare tillfällen. Det finns också nail hair som är små hårtofsar där det sitter en liten vaxbit (vanligen formad som en nagel – därav namnet) längst ut som du smälter ihop så att hårförlängningen blir som en del av ditt naturliga hår. Det finns också loop hair som sätts fast med en liten ögla och tape hair som har som små självhäftande tejpbitar.

Oavsett vilken typ av hårförlängning eller löshår du väljer så hoppas jag att du hittar en typ som du verkligen trivs med. Ett vackert långt hår blir ju som pricken över i:et i din festoutfit.