Medicinsk turism och billiga hårtransplantationer

Ett området som har växt utomlands är medicinsk turism. Det handlar om att patienter tar sig till ett tredje land för att operera sig. I Amerika har patientströmmarna gått till länder som Mexiko och Costa Rica och det har inte bara varit frågan om tandturister som vill ha en billig tandoperation utan även om mer kvalificerade operationer som hjärtoperationer.

I Sverige är prisnivån på plastikkirurgi överlag väldigt hög. På TV ser vi numera program där personer åker till Thailand att operera sig. Att ta sig till ett tredje land kan både vara besvärligt, dyrt och farligt om man inte känner till landet.

Det finns många webbplatser som dyker upp och som vänder sig till personer som vill göra en hårtransplantation. I Sverige är priserna väldigt höga och många patienter tvingas göra 2-5 operationer under sitt liv för att få ett bra resultat. Det innebär att det kostar väldigt mycket pengar eftersom en genomsnittsoperationen kostar mellan 50 000 till 90 000. På olika sajter försöker man samla personer som vill göra en operation och förhandla sig till lägre priser ett sk gruppköp.

Om du någon gång har funderat på att göra en hårtransplantation ska du besöka en website som t.ex hårtransplantationsguiden.se. Webbplatsen ger dig objektiv information om fördelarna och riskerna med hårtransplantationer. Webbplatsen ger dig också information om olika kliniker och metoder som finns både i Sverige och utomlands. Om du funderar på en hårtransplantation behöver du läsa och få information och det är också syftet med webbplatsen. Denna webbplatsen ger dig all information som du behöver veta om hårtransplantationer som konsument.