Planera din träning

Att planera sin träning handlar om mer än att bara planera tid till gymmet – det handlar också om att planera sin mat och sitt kosttillskott. Precis innan träning så bör man fylla på förråden en gång till med någonting som kallas för pre work out. En pre work out innehåller den extra energi du behöver för att träna. En pre work out innehåller inte bara kolhydrater och proteiner som en gainer gör utan en pre work out är en mix av kolhydrater, proteiner, aminosyror och mineraler som behövs för att man ska orka träna.

Fördelen med ett kosttillskott som en pre work out är att kolhydraterna gör dig piggare, proteinerna utökar orken och mixen av aminosyror och mineraler stimulerar frisättning av blandanat olika ämnen som ger oss kämpaglöd och ger oss det där extra för att orka en repetition till.

Efter träningen behöver du fylla på energidepåerna igen. Vill man inte prova med ett kosttillskott så kan man se till att äta mycket nötter och ägg direkt efter träning. Nötter innehåller mycket nyttiga fetter och proteiner för oss. Ägg är ett av de ämnen där vi kan använda störst del av maten. Vår kropp tar upp hela 94% av näringsämnena i ett ägg. Det beror på att proteinet i ägg är så likt våra egna proteiner att kroppen har mycket lätt att spjälka och lagra in detta protein.

Känner man att det är bökigt att plocka med sig nötter och kokta ägg till träningen så kan det vara bra att ta med sig någon typ av proteindrink eller proteintillskott att ha efter träningen. Dessa kosttillskott är kraftfulla efter träning då de inte bara fyller upp energidepåer utan också hjälper till att bygga nya muskler. Protein är kroppens bästa byggsten. Ett tillskott av proteiner är det bästa kosttillskott du kan ta efter träning.

En viktig del efter träning är att dricka mycket vatten – man svettas under och efter träning. Att ersätta den vätskan tar tid och oftast är det bäst att dricka vatten under lång tid efter träningen. Bra utbud av kosttillskott hittar du på nätet där du kan hitta kosttillskott för alla typer av träning.