Så kan en ansiktsmask hjälpa dig att förbättra din hy

Det finns många knep man kan ta till för att förbättra sin hy, men ett av de mest effektiva sätten är faktiskt att använda sig av ansiktsmasker, som är ett effektivt medel mot alla tänkbara hudproblem.

Hur använder man då en ansiktsmask?

För det första ska ansiktsmasker enbart användas på rengjord och helt ren hy. Innan du smetar på ansiktsmasken, bör du därför rengöra huden noggrant.

Välj dessutom alltid en ansiktsmask som passar just din hudtyp. Det finns nämligen ansiktsmasker för de flesta av de vanligaste hudtyperna. Så oavsett om du har torr hy, känslig hy, fet hy eller något annat problem, är det viktigt att du väljer en mask just för denna hudtyp och inget annat, eftersom en felaktig produkt kan förvärra problemen.

Använd ansiktsmasken endast en gång i veckan, genom att använda ansiktsmasker för ofta kan man nämligen också skapa fler problem.

Ansiktsmasken ska sitta på i max. 20 minuter, följ instruktionerna på förpackningen.

Om du vill att masken ska vara mer effektiv, kan du även ånga ansiktet med t.ex. ett ångbad innan du lägger på masken. Då öppnas nämligen porerna, vilket gör det lättare för masken att verka på djupet.

Efter att du haft på ansiktsmasken, sköjer du av den med stora mängder vatten, tills ansiktet är helt rent. Låt självtorka, och sedan kan du smörja in dig med t.ex. fuktkräm eller någon annan produkt.

Om du är osäker på vilken typ av ansiktsmask som passar just dig bäst, kan du även kontakta ett hudvårdsproffs för att få råd och tips kring vad som kan förbättra din hy, samt vilka produkter du bör använda.